Kollisjonstester og vurdering av sikkerheten av biler som selges i Europa skjer ved forskjellig kollisjonstestprogram. Euro NCAP er det ledende og mest kjente uavhengige kollisjonstestprogrammet i Europa. I Sverige finner vi Folksam som kompletterer Euro NCAP sine lister med egne undersøkelser fra virkelige ulykker sammen med Trafikverket i Sverige.

Statens vegvesen anbefaler at det kjøpes biler som har 5 stjerner i Euro NCAPs kollisjonstestprogram. 

Firehjulsdrift gir falsk trygghet – får bilførerne til å undervurdere veg og føreforhold [20.03.2015] Folksam trafikforskning viser i en ny studie at firehjulsdrift ikke gir større trafikksikkerhet. Biler med firehjulsdrift har akkurat samme ulykkesrisiko som biler med tohjulsdrift. Dette gjelder uansett vegføre og uansett om bilen har antiskrens eller ei. Studien viser også indikasjoner på en uventet negativ effekt – de firehjulsdrevne bilene er i større grad innblandet kollisjoner i høye hastigheter enn lignende biler uten firehjulsdrift.

Hvilke produsenter tilbyr de sikreste og mest miljøvennlige bilene? [23.01.2015] 72 av 627 bilmodeller oppfyller kravene forsikringsselskapet Folksam har satt til sikkerhet og miljø.

Stadig sikrere biler  [19.02.2014] Aldri før har flere nye biler fått toppscore i EuroNCAP sine kollisjonstester. Statens vegvesen fraråder å kjøpe nye biler med mindre enn 5 stjerner i testen.