Kollisjonstester og vurdering av sikkerheten av biler som selges i Europa skjer ved forskjellig kollisjonstestprogram. Euro NCAP er det ledende og mest kjente uavhengige kollisjonstestprogrammet i Europa. I Sverige finner vi Folksam som kompletterer Euro NCAP sine lister med egne undersøkelser fra virkelige ulykker sammen med Trafikverket i Sverige.

Statens vegvesen anbefaler at det kjøpes biler som har 5 stjerner i Euro NCAPs kollisjonstestprogram. 

Stadig sikrere biler  [19.02.2014] Aldri før har flere nye biler fått toppscore i EuroNCAP sine kollisjonstester. Statens vegvesen fraråder å kjøpe nye biler med mindre enn 5 stjerner i testen.

(VG Nett) For syttende år på rad gransker det svenske forsikringsselskapet Folksam hva som er årets beste kjøp  [08.01.2014] Som så ofte før er Toyotas modeller de store vinnerne. Selv om hele tre av fire 2014-modeller som består forsikringsselskapets krav til sikkerhet og miljø er en småbil eller en mellomklassebil, finnes det gode kjøp både for de som vil ha SUV eller større flerbruksbiler. Autobrems er ifølge forsikringsselskapet en av de viktigste sikkerhetssystemene på en ny bil for å forhindre skader i trafikken. Flere større biler har etter hvert fått dette som standard eller som ekstrautstyr.

Stadig sikrere biler:  [28.02.2013] Vi kjører stadig sikrere biler viser en analyse fra Statens vegvesen. Moderne og sikrere biler sparer om lag 130 mennesker fra trafikkdøden eller et liv som hardt skadd hvert år.

Folksams liste over sikre biler 2013: Til tross for tøffere miljøkrav godkjennes flere nye biler [13.02.2013] Miljøkravet er skjerpet med nærmere 10 prosent fra i fjor, likevel øker andelen sikre og miljøvennlige biler. Det er sekstende året på rad at Folksam lager en liste over de sikreste nye bilmodellene. Folksams forbrukskrav er basert på bilens vekt og for å få godkjent må bilene slippe ut 10 prosent mindre CO2 en EUs utslippsmål for 2015. De kjøretøyene som selges i dag kommer til å kjøre på våre veger i mange år og vil ha stor innvirkning på både sikkerhet og miljø i lang tid fremover.