Innsending av salgsmelding på nett

Nå kan du fylle ut og sende inn salgsmelding i Din side på vegvesen.no (innlogging via ID-porten).  

Når du bruker nettløsningen, trenger du ikke vognkortets del 2. Etter at selger har registrert salgsmelding, og kjøper har akseptert, kan vognkortet makuleres (både del 1 og 2).

Levering av salgsmelding på papir

Ferdig utfylt salgsmelding skal sendes i posten (til nærmeste trafikkstasjon) eller leveres på en av våre trafikkstasjoner senest tre dager etter et eierskifte. Det er alltid tidligere eier (selger)som skal sende/levere salgsmeldingen til trafikkstasjonen. Du kan også bruke vognkortets del 2 som salgsmelding.

Hvis du velger å benytte en annen blankett enn vognkort del 2 som salgsmelding, må du likevel levere inn vognkortets del 2. Vognkort del 2 skal alltid sendes inn til oss før en omregistrering kan fullføres.

Mistet vognkort del 2?

Du som tidligere eier er ansvarlig for at salgsmeldingen blir innlevert, og det vil ikke bli registrert et eierskifte uten at den er riktig utfylt. Blir ikke salgsmeldingen godtatt får du den tilsendt i retur.

Husk på følgende ved utfylling:

  • Tidligere og ny eier (eventuelt medeier) skal underskrive samme salgsmelding
  • Kun originale underskrifter blir godtatt (kopi av salgsmelding eller innsending per e-post eller faks godtas ikke)
  • Det er ikke tillatt å overstryke navn, fødsels-/organisasjonsnummer


Vognkort utstedt før 1. juni 2004

Om vognkortet er utstedt før 1. juni 2004, kan ikke salgsmeldingsdelen benyttes om ikke understellsnummer og tidligere eiers fødselsnummer /organisasjonsnummer/D-nummer påføres.