Nils-Magne Soli i ABB, Roy Alstad i Statens vegvesen og YanYan Suni Sansi. (Foto: Kjell Wold)Nils-Magne Soli i ABB, Roy Alstad i Statens vegvesen og YanYan Suni Sansi. (Foto: Kjell Wold)

De norske elektro-entreprenørene ABB og Nettpartner er nå i full gang med å montere skilter og annen elektronikk i tunnelene på ny E134 i Kongsberg.

Kinesiske Sansi sin salgssjef i Europa, YanYan Sun, inviterte seg selv til en befaring på Kongsberg fredag for selv å se hvordan skiltene de har levert fra Kina fungerer på det nye europavegen gjennom byen.

Alle LED-skilt på ny E134 er produsert i Shanghai. (Foto: Kjell Wold)Alle LED-skilt på ny E134 er produsert i Shanghai. (Foto: Kjell Wold)

Hun uttrykte tilfredshet med det hun så da hun fikk en omvisning i og utenfor Kongsbergtunnelen og fikk se hvordan skiltene fungerer i det barske norske klimaet.

–Det er første gang jeg er i Norge, så dette var interessant og flott å se, sa YanYan Sun etter en befaring i

LED-skilt fra Kina testes nå ut på Damåsen. (Foto: Kjell Wold)LED-skilt fra Kina testes nå ut på Damåsen. (Foto: Kjell Wold)

Kongsbergtunnelen.

Elektronikkonsernet SANSI med base i Shanghai er et verdensomspennende firma med en andel på om lag 70 prosent av det kinesiske markedet innen samferdsel. Shanghai Sansi Electronic Engeneering Co.Ltd er selskapets fulle navn.