Lørdag 25. februar kl. 16 åpner Statens vegvesen tunnelen. Det betyr at anleggsarbeidet inne i tunnelen er ferdig for denne gang.

Behov for sikring

Vi stengte tunnelen fordi vi, under en rutineinspeksjon, oppdaget et område av fjellet som vi måtte sikre bedre. For å få til dette var det nødvendig å ta ned deler av taket i tunnelen (tunnelhvelvet), Det er en omfattende jobb, for omfattende til at vi kunne gjøre dette nattestid.

– Vi er veldig fornøyde med å åpne tunnelen en uke før det som var planlagt, sier en glad Odd Grette, prosjektleder i Statens vegvesen.

Ingen problemer

Arbeidet inne i tunnelen har gått «på skinner», uten større problemer. Været har vært såpass mildt at betongen som er sprøytet i hvelvet (taket i tunnelen) har herdet fint.

Takk, igjen

– Vi ønsker igjen å takke trafikantene for hjelpen. Mange har valgt andre måter å komme seg frem på i tiden med stengt tunnel. Vi vet at det har vært krevende for mange å få logistikken til å gå opp, både på jobb og hjemme. Det har vi stor respekt for. Tusen takk for tålmodigheten, avslutter Grette.

Dette har vi gjort

  • Revet ned en lengde på ca. 40 meter (ca. 600 m2) av taket i tunnelen
  • Rensket bort løst fjell
  • Sikret fjellet med ca. 130 sikringsbolter og et ti cm tykt lag sprøytebetong. (Vi har brukt ca. 170 tonn betong)
  • Bygget opp igjen taket, som består av ca. 600 m2 isolasjon og ca. 125 tonn armert betong. Taket er festet med ca. 340 bolter

Vask av tunneler i Drammen

I uke 8 skal vi vaske tunnelene i Drammen, og da må vi stenge tunnelene fra kl. 21 til kl. 06. Vi legger ut informasjon om når de enkelte tunnelene stenges på vegvesen.no/trafikk