Å stå i kø i lyskrysset mellom E6 og E14 ved Halsøen i Stjørdal er en velkjent sak for bilistene om morgenene og ettermiddagene, men i dag var lyskrysset borte. I stedet var det i løpet av natten kommet opp en ny rundkjøring. Nøyaktig klokken 06.45 fikk byggeleder Anders Aalberg i Statens vegvesen gleden av å åpne rundkjøringen for trafikk, og han er imponert over hvor raskt bilistene vendte seg til den.

- Det virka som at de hadde kjørt i rundkjøring her i mange år, sier Aalberg.

Det har foregått arbeid med rundkjøringen i lengre tid, men det var først i går kveld man tok ned lyssignalene, og dermed var det ingen veg tilbake. Det ble jobbet intensivt i hele natt, men man rakk å få rundkjøringen ferdig akkurat før morgenrushet startet for fullt. Det er stor trafikk i krysset. Så mange som 20 000 kjøretøy går gjennom Halsøen i løpet av et døgn. Aalberg stod selv i vegkanten og fulgte med på trafikken i dag.

- Vi satt og venta på køen, men den kom ikke. Dette er en stor forbedring i forhold til hvordan det var, så jeg tror trafikken vil gli lettere nå framover.

Blir stående i to år

Rundkjøringen som er bygd nå er bare midlertidig, og det skal være trafikk på den i to år mens den permanente rundkjøringen bygges litt lenger ut mot strandkanten. E6 mellom Værnes og Kvithammer bygges ut til fire felt som en del av vegprosjektet E6 Trondheim-Stjørdal.