- Tusen takk til dere som har gjort jobben, sa ordfører Fabian Stang. Sammen med Even Lilleng, elevrådsleder ved Løren skole, stod han for den offisielle åpningen av Ring 3-prosjektet.

Det var duket for folkefest med underholdning for store og små: Musikk ved Ingrid Berg Mehus akkompagnert av DJ-Bjørnar, minikonsert med Cir.Cuz, ansiktsmaling, klovner, tunnelrebus, pølser og brus.

- Denne dagen har jeg gledet meg til! I dag skal vi feire at et av landets største vegprosjekt er ferdig, sa regionvegsjef Per Morten Lund i sin åpningstale. Han trakk også frem Vegvesenets høye kompetanse, og at bidrag fra en rekke fagfelt har vært nødvendig for å realisere prosjektet.

Prosjektleder Mary-Ann Breisnes benyttet anledningen til å takke alle naboene som har holdt ut gjennom anleggsfasen. - Nå skal dere endelig få tilbake nærområdet deres, uten oss, sa en en stolt Breisnes da hun ønsket velkommen til fest.

Området foran Økerntunnelen var rigget til fest i går, men fra mandag 14. oktober er festplassen ryddet og trafikken settes på hovedvegnettet. Det vil si Lørentunnelen, Økerntunnelen og tilhørende av- og påkjøringsramper, rundkjøringer og tilførselsveger.

Vegen videre

Etter at hovedvegnettet er åpnet for trafikk, fortsetter arbeidet med å sette i stand lokalvegnettet. Ulvenveien skal kobles mot Dag Hammarskjølds vei (gamle Ring 3). I tillegg gjenstår noen arbeider i Ring 3 på Økern. Lokalvegnettet på Økern planlegges ferdigstilt i løpet av vinteren.