Fram til enden av denferdigstøpte delen av brua er det 600 m, og det er mulig å se over til fritt-frambyggarbeidet på akse 8. Inne i brukassa vil man se hvordan brutypen ser ut innenfra og få forklart mer om tekniske detaljer

Dette gjøres nå
Entreprenør Bilfinger støper nå på fritt frambygget på akse 8. De støper seksjoner på 5 m fra hver side av tårnet. I løpet av uka har de støpt 3 seksjoner Til sammen skal de støpe 15 slike seksjoner.

Fra Vikebuktsida er det femte av seks sidespenn i ferd med å bli utført denne uka. Kantbjelker for innfesting av rekkverksstolper er i ferd med å bli ferdigstilt på begge sider av det 600 m lange sidespennet fra Remmem.

Den lokale entreprenøren Arvid Gjerde er ferdig med å montere rekkverk på sørsida av brua fra Remmem, og skal fortsette arbeidet på Vikebukt i sommer.

Når Tresfjordbrua står ferdig i høst får trafikantene 22 km kortere reiseveg fra Vikebukt til Helland (Vestnes). Hele prosjektet, inkludert Vågstrandstunnelen som åpnet i desember i fjor, er beregnet til å korte kjøretiden mellom Ålesund og Åndalsnes med 12,5 km, som utgjør om lag 20 minutter.

Video fra Tresfjordbrua 18. og 25. mars 2015