Nesten to tusen møtte opp for å få med seg åpningen.

Allerede fra kl. 10 fikk gående og syklende prøve ut den nye brua. Folk i alle aldre, syklister og firbente testet Tresfjordbrua før bilistene fikk slippe til noen timer senere. Fra kl. 11 spilte Vangsgutane opp til fest, etterfulgt av Knut Marius Djupvik fra The Voice.

En tryggere veg
Tresfjordbrua erstatter en svært ulykkesbelastet veg. Den svingete og smale veien med to hundre avkjørsler er nå blitt byttet ut med en tryggere og kortere veg.

Statsministeren la vekt på trafikksikkerhet i talen sin.

- Vi må hele tiden arbeide for tryggere trafikk. Derfor er det viktig å satse på store, gode prosjekter som dette

Lars Aksnes, direktør for styringsstaben i Vegdirektoratet, oppfordret folk til å kjøre forsiktig og bruke bilbelte.

- Ulykkestallet på vegene går ned, dødstallene i trafikken er nå de laveste på 50 år. Nye vegprosjekter som dette vil gjøre det enda tryggere på vegen, sa Aksnes.

Også regionvegsjef Berit Brendskag Lied holdt tale til de mange fremmøtte.

- Nå når dette prosjektet er ferdig er vi et steg nærmere vår visjon om et bedre samfunn.

Eksportveg
Brua over Tresfjorden fører til en innkorting av europaveg 136 med omtrent 13 kilometer. Fra Vikebukt til Helland, som er kommunesentrum i Vestnes kommune, blir innkortingen omtrent 22 kilometer.

- Det er ikke tilfeldig at E136 kalles eksportveien. Det er en hovedtransportåre inn og ut og en god transportåre vil gjøre det enklere for næringslivet å få varene sine ut til kundene, sa Solberg.

Etter snorklippingen kjørte en lang kortesje med veteranbiler- og busser over brua. Festen ble avsluttet på Gjermundnes med middag for inviterte gjester.

En halv million arbeidstimer
Tresfjordbrua er en del av et felles prosjekt med Vågstrandstunnelen. Brua er 1290 m lang og har 700m med sjøfylling. Totalt har det gått med til sammen en million arbeidstimer på hele prosjektet, hvorav ca. halvparten har gått med til brua.