Arbeidet med å banke ned de 198 pelene som holder tretten av de atten fundamentene til brua oppe begynte i mai i fjor. Siden den gang har det dunket jevnt og trutt seks dager i uken. Men nå er dette støyende arbeidet ferdig.

- Vi vil takke alle som bor og jobber i nærheten av brua, for tålmodigheten de har vist, sier prosjektleder Halgeir Brudeseth. Prosjektet har fått svært lite klager til tross for at arbeidet har pågått sent og tidlig.

Samtidig som arbeidet med fundamentene under havoverflaten nærmer seg slutten begynner selve brubanen å ta form. Etter nyttår er det støpt betong i en stor kasseformet forskaling på Remmem. Denne forskalingsforma spenner fra brukaret på land og frem til det første brufundamentet i sjøen på denne siden av fjorden. Denne uka hadde betongen fått herdet lenge nok, spennstålet var oppspent og «vogna» er flyttet fremover til neste bruspenn. Dermed er de første 72 meterne med ferdigstøpt bru avdekt.

- Slik vil støpingen av brukassa fortsette i ni etapper til utover fjorden med planlagt flytting av forskalingsvogna hver tredje-fjerde uke, sier Brudeseth.