Kultur 0111 Hemne kulturskole fargespillBarn og ungdommer fra Hemne sang seg inn i hjertene til vegfolket. Foto: Knut Opeide

Statssekretær Tom Cato Karlsen fikk æren av å foreta den offisielle åpningen.

- Dette er en stor dag, og den nye veien blir mye raskere, og ikke minst trafikksikker. Bruk veien forsiktig. Den oppfordringen går spesielt til de unge som er her i dag, og som snart skal ta førerkort, sa Karlsen.

Det var et ufyselig vær, men likevel hadde mange møtt opp.

- Dagens veg har vært ulykkesutsatt, spesielt vinterstid er det mange vogntog som har havnet i grøfta. Nå får vi en mer trafikksikker veg og kortere reisetid mellom Orkanger og Vinjeøra, sa regionvegsjef Berit Brendskag Lied. 

Fylkeskommunene i Sør-Trøndelag og Møre- og Romsdal forskutterte 100 millioner kroner, og bidraget var viktig for at byggingen kom i gang.

- Dette er en stor dag for regional samhandling, sjøl om det regner og blåser, sa fylkesvaraordfører Arne Braut.

Det er nok også mange barn som er glade for en mindre svingete veg slik at de slipper å bli bilsyk.

Barn og unge sto for de kulturelle innslagene. Et blåseensemble fra  Orkdal kulturskole startet seremonien, brødrene Fagerli fra Svorkmo viste fra fotballtriksing i verdensklasse, og barn og ungdommer fra Hemne kulturskole sang seg inn i hjertene på vegfolket med sanger fra den mulitkulturelle oppsetningen Fargespill.

SE NRK's VIDEO: Her åpner de nye E39 ved Høgkjølen.