- Det er et godt tall, dagen før innkrevingsstart, sier daglig leder i selskapet, Bjørn Helge Hansen. De som kjører uten må betale full pris, så vi anbefaler alle å tegne avtale.

Kundene som har avtale med Helgeland Veiutvikling AS får 20 % rabatt på fv. 78. Brikken kan brukes i alle andre AutoPASS-anlegg i landet, og gir dessuten 10 % rabatt i mange av dem.  Det betales ikke noe forskuddsbeløp, men det er 200 kroner i depositum per brikke.

Elbiler må også ha brikke
Noen grupper slipper å betale, som blant annet elbiler og hydrogenbiler. 

- De som skal ha fritak for betaling som hovedregel skal ha brikke. Det er nødvendig for at systemet skal registrere at dette kjøretøyet skal ha gratis passering, sier Hansen.

Fest brikken riktig
Korrekt plassering av AutoPASS brikke i lette kjøretøy er rett bak speilet i frontruta. Dette feltet er i en del nye biler merket med grått/brunt skravert felt. For store kjøretøy skal brikken plasseres i nedre del av frontruten, rett over hvilestillingen til vindusviskerne.

- Ta alltid kontakt med bompengeselskapet hvis det er spørsmål, uklarheter eller ved mistanke om at brikken ikke fungerer som den skal.

Kundeinformasjon
www.veipakkehelgeland.no, tlf. 815 58 049