Hvert år tar ca. 120 000 personer trafikalt grunnkurs i Norge. Kurset er obligatorisk om du er under 25 år og skal begynne å øvelseskjøre.

Nettbevis

Du kan ta trafikalt grunnkurs på en trafikkskole eller som valgfag på ungdomsskolen. Etter at du har gjennomført kurset, får du et bevis som du må ha med når du skal ut og øvelseskjøre. Nå finner du det samme beviset ved å logge deg inn på vegvesen.no/dinside.

– Vi vet at mange mister beviset sitt, sier seniorrådgiver Lars-Inge Haslie i Statens vegvesen. – Med nettløsningen blir det lettere å hele tiden ha beviset tilgjengelig. Det er mulig å logge seg inn via mobilen slik at du kan hente fram beviset hvis du blir stoppet mens du er ute og øvelseskjører.

Øvelse gjør mester

Statens vegvesen anbefaler at du øvelseskjører minst 140 timer før du kjører opp.

– Øvelseskjøring er viktig for å kunne tilegne seg nødvendig erfaring og trafikkforståelse før du tar førerkortet, og vi oppmuntrer alle til å øvelseskjøre så mye som mulig, sier Haslie. - Med det nye nettbeviset slipper du å ta pause i kjøringen hvis du mister papirbeviset.

Din side

Ved å logge deg inn på "Din side" får du tilgang til ditt personlige område på vegvesen.no. Det er sikker innlogging via Difis ID-porten, for eksempel med Min-ID eller Bank-ID. På Din side kan du søke om førerkort, følge din status på obligatorisk opplæring, bestille førerprøve eller gi fullmakt til din trafikkskole for å bestille prøve. I tillegg kan du levere salgsmelding og melde tap av vognkort.