Fornyer og betaler du på nett er prisen lavere enn om du gjør det på en trafikkstasjon. Les mer om fornyelse av lette klasser, tunge klasser og fornyelse av førerkortet etter fylte 80 år.

Lever helseattest først

Skal du fornye tunge klasser, har begrensninger i gyldigheten på førerkortet på grunn av helse eller har fylt 80 år, må du levere helseattest før du kan fornye førerkortet. Helseattesten kan ikke være eldre enn 3 måneder når den leveres til oss. Helseattesten leveres på en trafikkstasjon eller sendes i posten til trafikkstasjonen nær deg. Vi registrerer innleverte helseattester fortløpende, det kan ta inntil fem virkedager. Du vil se oppdatert status på Din side når den er registrert. Nytt førerkort utstedes med gyldighet ut ifra helseattestens utstedelsesdato.

Du trenger ikke levere helseattest dersom du skal fornye førerkortet med mørkekjøring, sikkerhetskurs på bane, på grunn av navneendring eller dersom bildet er for gammelt eller dårlig.

Fornye på nett

Når vi har registrert helseattesten kan du fornye førerkortet på Din side. Når du fornyer på nett er prisen 145 kroner. Du kan betale med Visa, Mastercard eller BankAxess. Etter betaling laster du ned og printer ut et midlertidig førerbevis som brukes frem til du mottar nytt førerkort i posten (normal leveringstid inntil sju virkedager).

Når du fornyer førerkortet på nett er du selv ansvarlig for å makulere det gamle førerkortet ditt. Du kan makulere førerkortet selv, eller levere det inn til en trafikkstasjon. Merk at det gamle førerkortet blir ugyldig når du fornyer førerkort.

Er bildet ditt tatt før 01.01.2012 eller du har endret navn må du møte på en trafikkstasjon for å fornye førerkortet og førerkortklasser.

Fornye på trafikkstasjon

Velger du å fornye førerkortet på en trafikkstasjon må du ta med helseattesten og eventuell synsattest samtidig. Du må også ha med deg gyldig legitimasjon og det gamle førerkortet.

Fornyer du førerkortet på en trafikkstasjon er prisen 310 kroner. Må du ha nytt bilde kommer det ett tillegg på 80 kroner. Sjekk trafikkstasjonen for åpningstid og betalingsmåter. Når du har betalt får du med deg et midlertidig førerbevis som brukes frem til du mottar nytt førerkort i posten. Normal leveringstid inntil sju virkedager.