Du kan bestille skilt hvis:

  • skiltet du har er skadet eller slitt
  • du har kjøpt et avregistrert kjøretøy
  • du har fått godkjent ombygging av kjøretøyet ditt og trenger nye skilt

Du får ikke nytt registreringsnummer ved bestilling av skilt, men beholder samme bokstav- og tallkombinasjon som du hadde.

Slik bestiller du

Du kan bestille skilt ved å sende en e-post, eller møte opp på en trafikkstasjon. De gamle skiltene må leveres før du får utlevert nye. Du kan kun betale med kort eller kontant, kredittkort aksepteres ikke.

Er skiltet ditt stjålet eller mistet må du melde det tapt til politiet før du drar på trafikkstasjonen. Du kan også søke om å få små skilt til bilen din dersom det ikke er plass til å montere på de ordinære skiltene.

Ønsker du personlig bilskilt med din egen bokstav- og tallkombinasjon kan du søke om det. Det koster 9 000 kroner og du eier rettigheten til bilskiltet i ti år.

Priser

Prisen vil variere noe ut ifra størrelse på skiltet og hvilket kjøretøy det skal brukes på.

  • To skilt koster fra 130 til 140 kroner.
  • Et skilt koster fra 55 til 70 kroner.

Leveringstid

Det tar to til fem virkedager før du kan hente de nye skiltene på trafikkstasjonen.

Sykkelstativ

Det er ikke mulig å bestille ekstra skilt til sykkelstativ. Skal du kjøre med sykkelstativ hvor skiltet på bilen dekkes, må registreringsnummeret være godt synlig på annen måte. Merkingen av bilens registreringsnummer skal være i sort på en holdbar bakgrunnsplate. Bakgrunnplaten må være hvit eller aluminiumsfarget. Du kan lage det selv, eller kjøpe gjennom en forhandler.