Flere av systemene bak kjøretøytjenestene må oppdateres, og i den forbindelse vil du ikke kunne bruke dem. Fra fredag 22. november kl. 01.00 til mandag 25. november kl. 07.00 vil det derfor ikke være mulig å sende inn salgsmelding, betale omregistreringsavgift eller omregistrere kjøretøy hverken digitalt på vegvesen.no eller ved oppmøte på våre trafikkstasjoner.

Våre ansatte på trafikkstasjonene og de som jobber på telefon vil heller ikke ha tilgang til kjøretøysystemene i denne perioden. Det vil ikke være mulig å avregistrere kjøretøy, gjennomføre kjøretøykontroller, kjøpe prøveskilt, eller levere inn skilter på trafikkstasjonen. Det vil heller ikke være mulig å gjennomføre EU-kontroll i perioden kjøretøytjenestene er nede.

Kjøretøyopplysninger og oppslagstjenester på kjøretøydata vil derimot fungere som normalt gjennom hele perioden, men det må påregnes noe ustabilitet.

Husk å godkjenne salgsmeldinger

Alle parter må godkjenne eller avvise salgsmeldingen innen 10 dager. For å unngå at tidsfristen utløper mens kjøretøytjenestene er utilgjengelige, bør salgsmeldingen være godkjent før utgangen av torsdag 21. november, slik at den ikke blir slettet.

Stengte trafikkstasjoner

Flere trafikkstasjoner vil disse dagene holde stengt. Alle våre kjøretøysystemer vil være nede i perioden slik at saksbehandlerne på trafikkstasjonene ikke får utført kjøretøytjenester. Våre førerkorttjenester vil være tilgjengelig digitalt på vegvesen.no og ved noen trafikkstasjoner. Husk derfor å sjekke om din trafikkstasjon er åpen eller stengt før du drar.

Sjekk åpningstider på våre trafikkstasjoner

Nytt Autosys

Statens vegvesen beklager at vi i denne perioden har lang nedetid på våre kjøretøysystemer. Årsaken til nedetiden er en omfattende modernisering av det sentrale motorvognregisteret i Norge.