Kjøretøyopplysninger viser blant annet status for EU-kontroller, merke, modell, mål, vekt og utslippsdata, motortype, effekt og hvilket drivstoff kjøretøyet bruker. Du finner også dato for registrering og førstegangsregistrering. Opplysningene henter vi fra kjøretøyregisteret. For å finne opplysninger om et kjøretøy trenger du et registreringsnummer, et understellsnummer eller et personlig bilskilt. I tjenesten er det lenket til Din side hvor du kan logge inn med BankID og også finne eieren av kjøretøyet og kjøretøyets kilometerstand.

Begrensninger i oppslag og tilgjengelighet

Opplysningene kan være opptil 24 timer forsinket, dersom noen andre nylig har søkt på samme kjøretøy.

Du kan ikke søke på mer enn 30 kjøretøy per time fra samme IP-adresse. Denne begrensingen er for å sikre at våre systemer er tilgjengelige for andre brukere og saksbehandlere.

Kontakt oss hvis opplysninger ikke stemmer

Mener du at det er opplysninger som ikke stemmer, eller ikke samsvarer med opplysninger i vognkortet, ta kontakt med nærmeste trafikkstasjon slik at vi kan sjekke kjøretøyet nærmere og eventuelt oppdatere data i registret.

Har du tekniske spørsmål om bruk av tjenesten, ta kontakt med oss så vi kan hjelpe deg.

Slik finner du eieren av et kjøretøy

Navn på eier av et kjøretøy vises ikke på åpne sider av personvernhensyn. For å sjekke hvem som eier et kjøretøy kan du logge deg inn på Din side eller bruke vår SMS-tjeneste.

Kilometerstand tilgjengelig på Dine sider

For å se hvilken kilometerstand som er rapportert til Statens vegvesen for et kjøretøy ved EU-kontroll, må du logge inn på Din side. Opplysninger om kilometerstand ligger ikke lenger åpent tilgjengelig fordi et kjøretøys kilometerstand regnes som en personopplysning.

Slik innrapporteres kilometerstand

Ved hver EU-kontroll rapporterer verkstedet (kontrollorganet) inn et kjøretøys kilometerstand til Statens vegvesen, slik kilometerstanden vises på kontrolltidspunktet. Du må selv sjekke at kilometerstanden verkstedet har skrevet på kontrollseddelen er korrekt når du henter bilen. Statens vegvesen kontrollerer ikke at rapporteringen er riktig, vi viser kun data vi har fått fra verkstedene.

Kilometerstanden kan ha flere innrapporteringer i tjenesten på samme dag eller innenfor et kort tidsrom. Dette er fordi verkstedet melder inn EU-kontroller og etterkontroller separat, og hver gang bilen kontrolleres må verkstedet melde inn kilometerstand til oss på nytt.

Er kjøretøyet importert brukt, og registrert første gang i Norge etter 30. november 2009, vises også kilometerstand fra registreringstidspunktet i tjenesten.

Avvik i kilometerstand

Et avvik i kilometerstandhistorikken skyldes ikke nødvendigvis juks eller svindel. Det kan blant annet skyldes feiltasting av den som registrerte kontrollen, at kilometertelleren har vært ødelagt, blitt skiftet ut eller rettet fra å vise miles til kilometer. Kilometertelleren på eldre kjøretøy starter i mange tilfeller på null for hver 100 000 kilometer.

Hvis verkstedet (kontrollorganet) registrerer og melder inn feil kilometerstand til oss, blir det ikke rettet. Dette skyldes at vi som tilsynsmyndighet ønsker å bevare alle dataene slik de ble meldt inn. Da unngår vi at useriøse aktører kan spekulere i å endre kilometerstanden opp og ned.

Hvis du oppdager at det har blitt registrert feil kilometerstand før du har reist fra verkstedet, kan kilometerstanden endres ved at kontrollseddelen slettes og meldes inn på nytt.