• Tjenestene viser kilometerstand som er innrapportert ved EU-kontroller utført fra 1. januar 1997.
  • EU-kontroller utføres av kontrollorgan godkjent av Statens vegvesen. Mange bilverksteder og teststasjoner har godkjenning som kontrollorgan.
  • Ved hver EU-kontroll rapporterer verksted/kontrollorgan inn kilometerstand til Statens vegvesen slik den er på telleren på kontrolltidspunktet. Husk at du som kunde må passe på at kilometerstanden på kontrollseddelen du får stemmer med kilometertelleren til kjøretøyet ditt, når du henter bilen. Statens vegvesen kontrollerer ikke at rapporteringen er riktig. Vi viser kun data vi har mottatt.
  • Kilometerstanden kan ha flere avlesninger i tjenestene på samme dag eller innenfor et kort tidsrom. Årsaken til dette er at verksted/kontrollorgan må melde inn EU-kontroller og etterkontroller separat, og hver gang bilen kontrolleres må verkstedet melde inn kilometerstand til Statens vegvesen.

Avvik i kilometerstand

  • Avvik i kilometerstandhistorikken skyldes ikke nødvendigvis juks eller svindel. Det kan blant annet skyldes feiltasting av den som registrerte kontrollen, at kilometertelleren har vært i uorden/blitt skiftet ut eller rettelser fra miles til kilometer. Kilometerteller på eldre kjøretøy starter dessuten i mange tilfeller på null for hver 100 000 km.

  • Det kan skje at verkstedet/kontrollorgan registrerer og melder inn feil kilometerstand til Statens vegvesen. Dette vil ikke bli rettet. Det er viktig for Statens vegvesen som tilsynsmyndighet å bevare alle dataene slik de ble meldt inn. Da unngår vi også at useriøse aktører kan spekulere i å endre kilometerstanden opp og ned. Hvis du oppdager at det har blitt registrert feil kilometerstand før du har reist fra verkstedet/kontrollorganet, så kan kilometerstanden endres ved at kontrollseddelen slettes og meldes inn på nytt.

Er kjøretøyet bruktimportert?

  • Er kjøretøyet bruktimportert og registrert første gang i Norge etter 30. november 2009 vises også kilometerstand fra registreringstidspunktet.

Appen "Bil og henger": 

  • Du finner sist avleste kilometerstand for kjøretøy i appen «Bil og henger». Appen viser kun siste kilometerstand, ikke hele historikken.

Dette er planlagt:

  • Du vil etter hvert kunne se kontrollsedler/resultat av EU-kontrollene og kilometerstand i vegvesen.no/dinside (innloggede sider).