Når et kjøretøy skal førstegangsregistreres i Norge, må du som eier godkjenne eierskapet. De fleste førstegangsregistreringer av kjøretøy skjer via forhandler, men kan også gjøres på en trafikkstasjon.

Slik gjør du det

Når forhandler eller Statens vegvesen starter førstegangsregistrering vil du som eier motta en SMS eller e-post fra Statens vegvesen, hvor vi ber deg om å godkjenne eierskapet. Samtidig vil også kjøretøyet dukke opp på kjøretøyoversikten på Din side.

Husk at eventuell medeier også må godkjenne eierskapet for at registreringen skal kunne gjennomføres.

Når du har godkjent eierskapet og vilkår for registreringen er oppfylt, kan forhandler eller Statens vegvesen fullføre registreringen av kjøretøyet.

Hvem kan bruke tjenesten?

For å logge inn må du ha norsk fødselsnummer eller D-nummer. Tjenesten kan brukes av både privatpersoner og bedrifter. For å kunne bruke tjenesten på vegne av en bedrift, må du ha rettigheter i Altinn.

Godkjenn eierskap på en trafikkstasjon

Trafikkstasjonene er åpen for deg som har bestilt time

Trafikkstasjonene våre er inntil videre bare åpne for deg som har bestilt time, for å bidra til å begrense smitte av koronaviruset. Vi anbefaler at du bruker vår digitale tjeneste for å godkjenne eierskap.

Har du ikke mulighet til å benytte digital tjeneste kan du levere skjemaet på papir kan du enten bestille time på en av våre trafikkstasjoner eller sende det til oss. Du må legge ved utfylt og signert skjema for godkjenning av eierskap (PDF) og legge ved kopi av legitimasjon. Skjemaet kan sendes i posten til Statens vegvesen eller via e-post. I emnefeltet på e-posten skriver du: «Unntak fra krav om fysisk oppmøte ved godkjenning av eierskap».