I Nybilvelgeren kan du selv stille krav til din nye bil og få en liste over passende modeller.

Slik bruker du Nybilvelgeren:

  1. Velg først personbil eller varebil.
  2. Så velger du «enkelt» eller «avansert søk».
  3. Vet du hvilket bilmerke du vi ha? Da kan du bruke «bilmerkesøk».

«Start nytt søk» til høyre under fanestrukturen tar deg tilbake til startsiden. Valget «nullstill» sletter alle valgene du foreløpig har gjort slik at du kan gjøre helt nye valg.

Bruk de fire kategoriene for å velge kriterier for valg av bil:

  • Kjøretøy
  • Miljø og drivstoff
  • Sikkerhet
  • Bruk

Slik vises resultatene

Resultatene vises i siste fane «Resultat» eller ved å benytte knappen «Vis resultat». Inntil fire biler kan velges for en nærmere sammenligning. Bruk av knappen «Sammenlign kjøretøy».

Slik eksporterer eller skriver du ut

En utskriftsvennlig versjon av «Sammenligning av kjøretøy» får du ved å trykke på «Skriv ut».

Listen med søkeresultat kan eksporteres til Excel. For å eksportere søkeresultater til Excel trykker du på «Skriv ut Excel-rapport». Du kan også skrive ut søkeresultatet som PDF-fil og du kan velge mellom gjeldende side som gir alle treffene og «Sammenligning av kjøretøy», som for å få en utskrift av inntil fire valgte kjøretøy.

Slik regner vi ut CO2 og NOx

CO2 prosentvis er regnet ut på bakgrunn av salgstall for de siste tolv måneder. Salgsstatistikken benyttes av kalkulatoren for å finne ut hvor lave utslipp bilen må ha for å tilhøre eksempelvis beste 30 %, enten totalt eller innenfor et gitt segment.

NOx prosentvis er regnet ut på bakgrunn av salgstall for de siste tolv måneder. Salgsstatistikken benyttes av kalkulatoren for å finne ut hvor lave utslipp bilen må ha for å tilhøre eksempelvis beste 30 %, enten totalt eller innenfor et gitt segment.

Hvis data mangler vises «Ingen data».

Avgiftsdata

Det er kun avgiftsdata for CO2 og NOx som presenteres i Nybilvelgeren. Tjenesten gir derfor ikke en fullstendig oversikt over avgiftene på kjøretøyene.

Avgift for CO2 og NOx beregnes kun dersom vi har tilgjengelig data for begge kategorier.

For enkeltgrupper av kjøretøy (lavutslippskjøretøy) kan CO2-avgiften bli positiv og redusere den totale avgiften på kjøretøyet. Fordi løsningen ikke viser den totale avgiften på kjøretøyet kan dette bli misvisende og Nybilvelgeren presenterer derfor CO2-avgiften med et tall hvis det er en reell avgift. Hvis CO2-avgiften er null eller reduserer den totale avgiften på kjøretøyet, vises det som

Lurer du på noe?

Har du spørsmål eller problemer med å bruke siden, kontakt oss på chat eller e-post .