Artikkelen er over to år gammal, og innhaldet kan vere utdatert.

Vegvesenet arbeider med å oppfylle at minst fem prosent av alle nyansatte skal være arbeidssøkere som har nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en.

Siden august har vegvesenet samarbeid tett med NAV for å oppfylle kravet, og på litt over et halvt år har 20 nye medarbeidere blitt ansatt.

De nye kollegaene utfører ordinære arbeidsoppgaver, men går ikke inn i ledige stillinger. Oppgavene spenner over et bredt spekter: De er kontrollingeniører på anlegg, teoriprøveledere og konsulenter innen administrative oppgaver som kontordrift, lønn og HR. Utdanningsbakgrunnen varierer også fra fagbrev til mastergrad, og hele 11 av disse 20 har høyere utdanning med en bachelorgrad eller en mastergrad. 

­– For oss som arbeidsgiver er dette vinn-vinn. Vi får inn arbeidskraft og kompetanse, og noen vil etter hvert kunne hevde seg i konkurransen om ledige stillinger hos oss. Uansett om de blir ansatte videre hos oss eller ikke, stiller de sterkere på arbeidsmarkedet med et nytt tilskudd på CV-en, en referanse og erfaringer fra vårt arbeidsmiljø. Kanskje de som mangler formelle kvalifikasjoner også motiveres til å ta mer utdanning, sier Hanne Olafsen, fagansvarlig i arbeidsgiverfunksjonen i Vegdirektoratet.

Slik det ser ut nå ligger Vegvesenet godt an til å oppnå fem-prosentmålet i 2022.

NRK har vært på besøk hos Vegvesenet for å belyse inkluderingsarbeidet og den positive utviklingen NAV-samarbeidet har hatt.

Foto: Skjermdump NRK.
Hilde Synøve Johannessen i intervju med NRK. Foto: NRK