Artikkelen er over to år gammal, og innhaldet kan vere utdatert.

Snora skal klippast 19. desember for Mælefjelltunnelen på E134 mellom Hjartdal og Seljord.

 

Datoen har vore heldt hemmeleg helt til no: Snora blir klipt klokka 11.00 av samferdselsminister Jon Georg Dale torsdag 19. desember.

- Alt ligg no til rette for at vi skal klare å opne som vi har lovt. Vi har sagt at vi skal opne til jul i år, og det gjer vi, fortel prosjektleiar Trond Øygarden i Statens vegvesen.

Om kort tid går Vegvesenet i gong med testing og utprøving av alle installasjonar som finst i tunnelen.  Til saman er det over 20 000 ulike elektroniske signal som skal koordinerast for å kontrollere alt utstyr i tunnelen. 
Når alt er testa og eventuelle feil retta opp, startar opplæring av personell på Vegtrafikksentralen sør.  Operatørane der må kunne takle einkvar tenkjeleg situasjon som kan oppstå i tunnelen. Dei får hjelp av nærmare 200 kamera som konstant overvakar tunnelen.

- Vi skal også ha ein kjentmann opplæring for nødetatane, slik at dei også skal bli best mogeleg førebudde.  I byrjinga av desember skal det også gjennomførast ei stor brannøving i tunnelen, seier prosjektleiar Trond Øygarden.

Laurdag 16. november blir arrangert det open dag i tunnelen. Arrangementet startar klokka 10 og varar i fire timar. I løpet av denne tida vil det bli rulleskirenn og ein stor konsert med fleire aktørar Foto: Tor Arvid A. Gundersen
Aktuelt for fylke: Vestfold og Telemark