Velkommen til Familiedag på Norsk vegmuseum søndag 7. august kl. 11-15

Søndag 7. august er det tradisjonen tro duket for den årlige Familiedagen på Norsk vegmuseum og i år er temaet for dagen «Alle tiders hest».

 - Hestens rolle har vært av stor betydning i veghistorien og vi ønsker å vise dette i en større sammenheng på Familiedagen i år. Hesten er også et populært dyr mange har et forhold til, så vi venter storinnrykk til helgen, sier fagleder Frode Nielsen Børfjord.

Hest for både store og små

I løpet av dagen kan du oppleve en rekke ulike hesteraser i aksjon. Her blir det blant annet nordlandshest, tinker, islandshest, varmblodstraver, ardenner, araber, fjording, dølahest, dartmoorponni, shetlandsponni – og verdens minste hesterase falabella. Du kan også få lære å stelle en hest, prøve deg på hesteskokasting og se hester i arbeid med blant annet flishøvling på gamlemåten. Det blir ridning for barn på shetlandsponnier og islandshester og muligheter for å lage sin egen kjepphest. De minste kan dessuten få prøve seg på verdens snilleste rodeo. I løpet av dagen blir det også mulig å få hilse på Pippi Langstrømpe.

I tillegg blir det oppvisning av westernridning, dressurridning, akrobatikk på hesteryggen og besøk av Aggerhusiske Ridende Jægercorps. Vi får også se salmaker og hovslager i arbeid og utstilling av hestevogner og –utstyr.

Gyngehestutstilling

Museet ønsker også å lage en gyngehestutstilling i anledning dagen.

- Vi har allerede fått inn en del bidra til utstilling, men ønsker flere. Vi oppfordrer derfor de som har gyngehester om å ta turen opp til museet med sine klenodier slik at vi kan viser fram flest mulig, sier Børfjord.

Noe for enhver smak

For de som liker hestekrefter bedre enn hest blir det også mye å gjøre. I 60-tallsgruva blir det oppstart av gamle wiregravemaskiner, smed i smia og kjøretøysimulatorer i Racing-utstillingen. Det blir også kanopadling på vannet, åpne landhandlerier, salgsboder og utstillinger.

GRATIS INNGANG!