Skal du hente ut skilt?

Har du bestilt skilt som ligger og venter på en trafikkstasjon? Eller har du skilt som oppbevares på en trafikkstasjon? Siden trafikkstasjonene er stengt kan du ikke hente ut skilt. Hvis du har behov for skiltene dine i denne perioden må du bestille nye skilt via e-post og få de tilsendt med postoppkrav. Prisen for å sende skilt med postoppkrav varierer fra cirka 300-400 kroner avhengig av størrelse og antall skilt. De nye skiltene blir sendt til din folkeregistrerte adresse. 

Skilt som oppbevares på trafikkstasjonen vil i denne perioden ikke bli makulert etter seks måneder. 

Skal du avregistrere kjøretøyet?

Så lenge trafikkstasjonene våre er stengt kan du ikke levere inn skilt på trafikkstasjonene, men du kan sende skiltene i posten til Statens vegvesen. Kjøretøyet blir avregistrert fra den datoen skiltene er postlagt. Finn adressen til trafikkstasjonene våre.

Noen trafikkstasjoner har også skiltluke hvor du kan levere inn skiltene. Sjekk om trafikkstasjonen har skiltluke før du drar. Det står beskrevet under «kjekt å vite på forhånd».

Frastjålet eller mistet skilt

Både politi- og trafikkstasjoner er stengt for publikum inntil videre. Om du mister eller blir frastjålet skiltet ditt i denne perioden, må du sende oss utfylt og signert tapsmelding (pdf) og legge ved kopi av legitimasjon. Du sender tapsmeldingen på e-post til Statens vegvesen. Nye skilt blir sendt i posten til den adressen du er registrert med hos folkeregisteret. Politiet jobber med en løsning for å melde tap av skilt på nett. Tap av skilt må meldes til politiet så snart den digitale tjenesten er på plass.

Har du mistet eller blitt frastjålet bare det ene skiltet må du levere/sende det andre skiltet til nærmeste trafikkstasjon.

Trenger du prøveskilt?

Så lenge trafikkstasjonene våre er stengt kan du ikke hente prøveskilt på trafikkstasjonene. Du kan bestille prøveskilt på nett og få dem tilsendt i posten. Forventet leveringstid er ti virkedager.