Bombardieren fra 1951 blir vist frem i Museumsparken onsdag 28. februar og torsdag 1.mars mellom kl. 13 og 14. Før og etter er det fritt frem til å leke i snøen i museumsparken, og å fyre på bålpanna.

Beltebilen ble laget av den kanadiske fabrikken Bombardier, primært til personbefordring, og museets eksemplar er en av ca 130 Snowmobile som ble solgt det første tiåret etter 2. verdenskrig. Disse var i bruk både i turistkjøring og i ruteforbin­delser, og i spesielle oppgaver som kraftut­byggingsvirksomhet. Beltebiler av denne typen ble benyttet til rutekjøring på ufremkommelige vinterveier blant annet i Telemark, Oppland og Finnmark.

Museets eksemplar har tilhørt tre forskjellige eiere; først et bil­lag, så en fjellstue og til sist et høyfjellshotell. Bilen er to meter bred, 5,4 meter lang og to meter høy, Den veier 1800 kg og lasteevnen er 1150 kg, og den har 15 sitteplasser. Motor og drivverk er fra bilprodusenten Chrysler, motoren er en bensinmotor på 115 hk plassert bak i kjøretøyet, og på hver side er det montert fire gummihjul som beltene ruller på.

Det er også ekstra aktiviteter innendørs i vinterferieuken. I hovedbygningen er det rebus, formingsbord og tekniske leker. Disse aktivitetene blir satt frem alt fredag 16. februar.

Program:

Lørdag 24.februar-søndag 4. mars kl. 10-15

Vinterferierebus i utstillingene

Tekniske formingsaktiviteter og tegnebord

Onsdag 28.februar og torsdag 1.mars kl. 13-14

Demonstrasjon av Bombardier snøbeltebil