Mobilappen «Bil og henger» kan lastes ned gratis i Apples App Store, Google Play og Windows Phone Store.

Ny versjon februar 2020

Endringer  i appen i ny versjon 3.0:

 • Full teknisk oppgradering av appen.

NB! Vi anbefaler å skrive ned eller ta skjermbilde av alle lagrede kjøretøy før du oppgraderer. Hvis kjøretøy forsvinner fra listen etter oppgradering, er de dessverre ikke mulig å hente inn igjen. Gammel versjon vil slutte å fungere 13. mars.

I appen kan du

 • sjekke frist for EU-kontroll
 • få varsel via mobilen når fristen for EU-kontroll nærmer seg (gjelder ikke Windows Phone)
 • sjekke hvilke tilhengere du kan trekke bak bilen, og hvor mye du kan laste bil og tilhenger
 • se kilometerstand avlest ved siste EU-kontroll eller ved tidspunkt for bruktimport (avlest ved førstegangs registrering i Norge). 
 • lagre informasjon om kjøretøy og gi dem egne navn
 • finne registreringsnummer ved å taste inn understellsnummer (for eksempel hvis kjøretøyet er avskiltet)
 • sjekke eier av kjøretøy, skyldig årsavgift osv via SMS-tjeneste til Statens vegvesen (2282) kr. 3,-  per søk

Tilhengerkalkulatoren vises på omtrent samme måte som på vegvesen.no, og kan brukes for førerkort klasse B (personbil), B96 og klasse BE (personbil med tilhenger).

Appen gir opplysninger om data på kjøretøy og tilhenger, men er ikke ment som erstatning for vognkort. Vognkort skal alltid medbringes under kjøring og fremvises i en kontrollsituasjon. 

Navn på eier, skyldig årsavgift og forsikringsselskap er blant opplysningene du ikke finner i appen.

Statens vegvesen garanterer ikke at rapporteringen som er gjort av verksted/kontrollorgan ved EU-kontroll er riktig. Historikk for kilometerstand avlest av verksted/kontrollorgan ved EU-kontroller (og for bruktimporterte kjøretøy, ved importtidspunktet) finner du på vegvesen.no/bilinfo

 

Frist for EU-kontroll og varsling

NB! Det kan hende at varslingen du får i appen Bil og henger ikke stemmer, selv om fristen som vises er riktig. Innføring av nytt regelverk for EU-kontroll i 2019 innebærer at du får en kortere frist enn varslingen du har registrert i appen, hvis du gjennomfører EU-kontroll mer enn to måneder før fristen og kjøretøyet ikke blir godkjent.

Det er ditt ansvar som eier å få bilen din EU-kontrollert og godkjent innen fristen. Så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen er det opp til deg hvor tidlig du ønsker å gjennomføre EU-kontrollen. Fristen er endelig, så beregn nok tid til å få gjennomført hovedkontroll, rette eventuelle mangler og få utført etterkontroll. Riktig frist finner du alltid på https://www.vegvesen.no/eukontroll og siste kontrollseddel.

 

Teknisk informasjon

Appen er laget for iOS, Android og Windows Phone. 

Minstekrav til versjoner av operativsystem:

 • Android versjon 19 "KitKat"
 • iOS versjon 7
 • Windows Phone versjon 8.0 (versjon 2.3.5 er ikke gitt ut i Windows-versjon). EU-kontrollvarsel sendes ikke ut for Windows Phone.

Det meste av appen er laget i HTML5. I tillegg utnyttes telefonenes egenskaper ved hjelp av noe native-kode (blant annet varsling fra telefonen og SMS).

Har du spørsmål eller innspill til forbedringer, send en e-post til www-admin@vegvesen.no.