Troms fylkeskommune har bevilget 18 mill. kr til oppgraderinga.

- Gisundbrua har gjennom årene fått nedbøyninger og skader i hovedspenn og fuger. Brua skal derfor nå forsterkes med stålplater i underkant av hovedspennet slik at vi stopper videre nedbøying, sier prosjektleder Geir Østvik.

Trafikkavvikling
Oppgraderingsarbeidet starter i uke 26 (fra 27. juni) og vil vare til ut september. Trafikken vil bli lysregulert og vil gå i ett kjørefelt i denne perioden. Trafikken kan også bli manuelt dirigert i perioder. I noen helger - fra fredag kl.19.00 til søndag kl.16.00 -  vil brua bli stengt for kjøretøy over 3.5 tonn. Dette vil imidlertid ikke skje før i august og i forbindelse med betongstøping på brua. Kjøretøy under 3.5 tonn kan passere som normalt i hele perioden. Stenging for kjøretøy over 3.5 tonn blir skiltet på Buktamoen, Sørreisa, Andenes og Brensholmen og før selve brua. Det vil i god tid før stenging gå ut informasjon til de bedrifter og etater som blir berørt av dette.

Fakta
Gisundbrua er en fritt frambygg-bru på fv. 86 i Lenvik kommune. Den krysser Gisundet og forbinder Senja til fastlandet. Brua ble åpnet i 1972. Den er 1147 meter lang med lengste spenn på 142,5 meter.

 

Kontaktpersoner:
Bjørn Lauransen, byggeleder SVV, telefon 917 14 428
Ivar Prestbakmo, Fylkesråd for samferdsel, telefon 901 02 556