Etapperittet starter torsdag 11. august og avsluttes søndag 14. august. Mens rittet pågår vil flere riks- og fylkesveger, samt kommunale veger, være stengt over lengre perioder.

Her er vegene stengt

Ved å følge linkene under finner du kart som gir deg oversikt over hvilke strekninger som stenges til hvilken tid. Alle tidspunkt er oppgitt av arrangøren og åpningstidspunktene for den enkelte strekning er dem beregnet for siste passering.

Vegene åpnes fortløpende etter at rittet - altså siste følgebil - har passert.

Etappe 1 - torsdag 11. august (Fauske-Bodø-Tverlandet-Misvær-Rognan)

Etappe 2 - fredag 12. august (Mo i Rana-Korgfjellet-Mosjøen-Sandnessjøen)

Etappe 4 - lørdag 13. august (Nesna-Mo i Rana-E12-Korgfjellet)

Etappe 4 - søndag 14. august (Saltfjellet-Rognan-Misvær-Bodø)

Konsekvenser også for ferjetrafikken

Flere ferjesamband blir berørt av arrangementet. Selskapene Boreal og Torghatten Trafikkselskap oppgir følgende:

Fredag 12. august:

  • Sandnessjøen-Dønna-Løkta: adkomstvegen til ferjeleiet i Sandnessjøen er stengt mellom kl. 15:30 og 18:15. Boreal anbefaler trafikanter som skal med bil til eller fra Sandnessjøen å velge tidligere avganger eller møte opp på ferjeleiet i Sandnessjøen i god tid før stenging av vegen. Ruteturene avvikles som normalt, men ferja tar ikke med biler inn til Sandnessjøen på avgangen kl. 16:30 fra Løkta og kl. 17:10 fra Bjørn, grunnet mangel på parkeringsplasser på ferjekaia.
  • Søvik-Austbø-Herøy-Brasøy: Passasjerer med bil anbefales å velge tidlige avganger, ettersom fv. 17 i Sandnessjøen er stengt i tidsrommet 15:30-18:15.

Mer informasjon på Boreals nettsider

Lørdag 13. august:

  • Nesna ferjeleie er stengt mellom klokken 06:00 og 15:00. Ferjene til Nesna tar med seg biler fra Tomma kl. 07:10 og 08:45, fra Handnesøy kl. 07:20 og 08:55 samt fra Vikholmen kl. 07:35 og kl. 09:05. Ellers er det kun persontrafikk mens ferjekaia er stengt. Fra Nesna tas det ikke med biler så lenge kaia er stengt; bare passasjerer.

Mer informasjon på Boreals nettsider

Søndag 14. august:

Planlegg turen din

- Store deler av vegnettet blir tatt i bruk, og dermed stengt for øvrige trafikanter. Så vi anbefaler deg som skal ut på vegen disse dagene om å planlegge godt, for å slippe å bli stående lenge å vente, sier avdelingsdirektør Kjell Skjerve i Statens vegvesen.

Rittet starter i Fauske torsdag 11. august, og går til Rognan via Bodø. Fredag og lørdag går turen til Helgeland, der syklistene skal innom både Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen. Det hele avsluttes søndag 14. august, med start på Saltfjellet og avslutning i Bodø.

- Dette blir en skikkelig folkefest. For oss som bor i Nordland er Arctic Race like stort som OL på Lillehammer. Hvis du har mulighet til det, anbefaler jeg å ta turen til løypa og heller ta kjøreturen en annen dag, oppfordrer Skjerve.

Oppdaterte trafikkmeldinger finner du på 175.no