Planen var å åpne tunnelen lørdag 1. november, etter nærmere fem års anleggsdrift. I forrige uke meldte Statens vegvesen at dette ble utsatt om lag en måned, på grunn av behov for mer tid til å teste og justere sikkerhetsutrustningene. Nå er altså ny dato satt – til tre uker etter den opprinnelige.

- Vi bruker tida godt for å gjøre Nord-Norges lengste tunnel på 10,7 km klar til bruk. I tillegg til testing og justering av et avansert sikkerhetsutstyr er det mange som skal bli kjent med tunnelen før den åpnes for trafikk. Blant annet øver vi sammen med nødetatene, og busselskapene prøvekjører strekningen slik at de kan revidere rutetabellene sine, sier Naimak.

Åpningsarrangementet lørdag 22. november planlegges sammen med Nordland fylkeskommune og Vefsn og Leirfjord kommuner.

- Den offisielle åpningen skjer i området nedenfor Drevjamoen. Vi kommer tilbake med mer informasjon i god tid før arrangementet.

Den nye vegen i Drevjadalen kan åpnes tidligere, uten at det er satt noen dato for det.

Les mer om prosjektet

Bompenger fra midnatt
Bompengeselskapet Helgeland Veiutvikling AS starter innkreving i bomstasjonene fv. 78 Drevja og fv. 78 Toven søndag 23. november kl. 00.00.

- Det betyr at folk kan kjøre gratis noen timer etter den offisielle åpningen, sier daglig leder Bjørn Helge Hansen. Han oppfordrer alle til å tegne AutoPASS-avtale, allerede nå. 

Uten avtale er prisen 27/54 kroner for lette/tunge kjøretøy på fv. 78 Drevja, og 85/255 i Toven.

Tegn avtale på www.veipakkehelgeland.no

Kontaktpersoner
Regionvegsjef Torbjørn Naimak, tlf. 901 89 845
daglig leder i Helgeland Veiutvikling AS, Bjørn Helge Hansen, tlf. 951 80 965