Våren er omsider i ferd med å gjøre sitt inntog også i den nordlige landsdelen, og i den forbindelse er det mange som avslutter skutersesongen.

- Av erfaring vet vi at mange benytter påska til å frakte skutere ned fra hytter og til lagring. Dessverre ser vi også at flere slurver med sikringen. Vi har sett eksempler der folk frakter snøskuterne bakpå pick-uper så de halvveis henger utfor bilen eller er plassert usikret på en tilhenger. Snøskutere er tunge, og om de ikke er godt nok sikra utgjør de en betydelig fare i trafikken, sier seksjonsleder Helle Torill Sandvik i Statens vegvesen.

Tilhengerkalkulator

Kjører du med tilhenger, er det viktig at du både har førerkort og bil som tillater at du kjører med tilhenger.

- Regelverket knyttet til kjøring med tilhenger kan være komplisert å sette seg inn i. Jeg anbefaler derfor at du bruker tilhengerkalkulatoren vår som du finner på vegvesen.no eller i appen vår, «Bil og henger», sier Sandvik.

Risikerer bruksforbud

Statens vegvesen har tidligere år fulgt ekstra med på skutertransporten i påska, og lover også å holde et våkent øye med den i år.

- Utekontrollen vår vil være på jobb langs veien også i påska. Blir du stoppet med en skuter som ikke er tilstrekkelig sikret, risikerer du å få bruksforbud og bli stående til du får ordnet alternativ frakt, sier Sandvik.

Tilhengerkalkulatoren finner du her på vegvesen.no og i appen «Bil og henger» som kan lastes ned fra Appstore, Google Play og Windows Phone Store.