Juryen mente selv de hadde hatt en vanskelig oppgave å kåre en vinner blant de tre nominerte anleggene: E39 Lyngdal – Flekkefjord, overføringen Slettedalselva – Saudautbyggingen og utsiktspunktet Stegastein.
(Se bildegalleriet nederst på siden, med høyoppløselige bilder av Stegastein)

Fremragende utførelse

Juryen begrunnet vinneren av Årets Anlegg 2006 med at det er både tradisjonelt og spesielt. - Det spesielle er likevel det mest fremtredende. Prosjektet er resultat av en nasjonal satsning som vekker oppsikt langt utover landets grenser. Prosjekteamet (entreprenør, konsulent og arkitekt - og byggherre) har stått sammen gjennom hele prosessen - og fått frem et flatterende prosjekt – som til gangs fremhever norsk natur og opplevelser.
Arkitekturen er dristig med fin bruk av ulike materialer. Kvaliteten er synlig for alle. Prosjektets utførelse er fremragende, mente juryen.

Viktig pris

Årets Anlegg er en av byggenæringens viktigste priser og deles ut samtidig med prisen Årets Bygg av fagbladet Byggeindustrien. Utmerkelsene deles ut under årets ByggeGalla som ble arrangert i Oslo 14. og 15. mars. Alle bygg og anlegg i hele landet kan bli nominert til prisene.

Nasjonal turistveg

Utsiktspunktet Stegastein på Aurlandsfjellet er en del av det nasjonale turistvegprosjektet, og ligger mellom Aurdal og Lærdal langs fylkesveg 243. Prosjektet består av en utsiktsrampe bygget i stål og limtre som er utført under helt spesielle forhold. I juni 2006 ble prosjektet offisielt åpnet av samferdselsminister Liv Signe Navarsete.