Sist helg var det tidvis mye trafikk over E134 Haukelifjell til   tross for varslet tunnelarbeid. Ventetiden var ved noen tilfeller opp mot tre   timer, og trafikantene ble utålmodige. Statens vegvesen oppfordret folk til å   planlegge turen litt bedre, og å vurdere alternativ rute over fjellet.

Samme oppfordring kommer nå. Det er ikke mulig å forutsi hvordan   trafikken blir, men tar høyde for at det kan bli like mye trafikk og lange ventetider denne helgen som sist helg. Derfor ber vi trafikantene om å: 

  1. Planlegg turen. Reis tidligere på dagen. Trafikken hoper seg erfaringsmessig opp fra 12-tiden og ut over dagen.
  2. Vær tålmodig, ta deg god tid.
  3. Ta med ekstra drikke og niste.
  4. Følg anvisningen fra trafikkdirigentene. 
  5. Kjør forsiktig og hold avstand.

Ventetiden foran kolonnene henger sammen med at det i sommer er   økt ferietrafikk, spesielt på grunn av oppfordringene om å ta ferie i Norge   på grunn av koronapandemien.  

Husk at med kjøretøy under fire tonn kommer du over fjellet hele   døgnet med kolonnekjøring. Vegen er stengt mellom kl. 23:00 og kl. 10:00 for   kjøretøy over fire tonn. De har oppstillingsplasser på hver side av   arbeidsområdet.  

Tunnelarbeidene på Haukeli varer fram til 15. oktober 2020 og blir tatt opp   igjen 15. juni 2021. Vi må gjøre det slik fordi det er umulig å utføre dette   arbeidet i 100o meters høyde om vinteren. På den tiden av året er det mer enn   nok å gjøre for å holde vegen åpen.  

 

Kontaktperson:

Kommunikasjonsansvarlig Lars Helge Rasch

lars.rasch@vegvesen.no

Mobil: 901 01 005