– Nå har vi lansert ny versjon av løsningen som forhandlere bruker for å gjennomføre eierskifter og omregistrering av kjøretøy, sier prosjektleder Erik Johannessen i Statens vegvesen.

Løsningen vil bli brukt av rundt 3 000 forhandlere og rundt 7 000 brukere.

Del 2 av vognkortet

En viktig endring er at det ikke lenger er nødvendig å finne frem del 2 av vognkortet, hvis du bytter inn bilen din inn hos en forhandler.

– Nå skjer hele prosessen hos forhandler elektronisk. Vi ønsker at flest mulig brukere blir digitale for å dra nytte av alle fordelene, sier Erik Johannessen.

Det er totalt 250 millioner transaksjoner i systemet årlig, som også brukes av skatteetaten, politiet, tolletaten forsikringsbransjen med flere. Omsetningen utgjør over 300 milliarder kroner i året.

Den nye løsningen har vært i bruk et par uker, og alt ser ut til å fungere som forutsatt.

– Autosysprosjektet er et stort og komplekst IT-prosjekt. Jeg er tilfreds med at vi er i rute både på tid omfang og kostnad, sier Johannessen.

Selvbetjeningsløsninger

– Dette arbeidet er et viktig skritt i det store arbeidet Statens vegvesen nå gjør med digitalisering og utvikling av selvbetjeningsløsninger på trafikant- og kjøretøyområdet for å tilrettelegge for et digitalt førstevalg, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.