– Vi er glade for at vi kom i gang med oppkjøring på motorsykkel denne uken, men det er ikke klart når vi kan komme i gang med oppkjøring i andre førerkortklasser. Vi forbereder oss slik at vi skal være raskt i gang når situasjonen endrer seg, sier Henning Harsem, avdelingsdirektør i Trafikantavdelingen i Statens vegvesen. 

Kandidatene er ikke klare

Siden 12. mars har det ikke vært gjennomført trafikkopplæring. Derfor vil det ta litt tid fra smittevernrestriksjonene oppheves til kandidatene er klare for oppkjøring. 

Smittevern i bil

Grunnen til at helsemyndighetene ikke tillater trafikkopplæring eller oppkjøring i bil, er at det er svært krevende å opprettholde kravet til avstand. Opplæringssituasjonen og oppkjøringene foregår dessuten over noe tid, noe som øker smittefaren.

– I løpet av en dag er det også mange personer inne i en trafikkskolebil, både kjørelærer, elever og sensorer, sier Harsem.

Bruk tiden til øvelseskjøring

Øvelseskjøring er viktig for å bli en god sjåfør.

– Når så mye annet er stengt på grunn av korona, er øvelseskjøring en fin og nyttig aktivitet for både ungdom og foreldre. Mengdetrening er en viktig del av føreropplæringen, og de som bruker tiden godt nå, vil være bedre forberedt når vi igjen kan starte med oppkjøringer, sier Harsem.