Geirangervegen åpnet 22. mai klokka 11.00. Der er det både snømengder og åpningstidspunkt som i et normalår. - Vi har ventet på at noen snøfonner skulle gå før vi kunne rydde vegen, men brøytinga er gjennomført uten noen form for uhell - noe vi er veldig godt fornøyd med, sier distriktssjef Ragnhild Vestre ved Statens vegvesen Sunnmøre distrikt.

Onsdag 23. mai åpner Trollstigvegen klokken 0900. - Det er mindre snø på Trollstigen i år enn i et normalår, men vi har trengt tida fram til nå for å kunne åpne vegen. Det gikk ei fonn full av snø, jord og stein ved Meiadalen, og vi måtte inn med ei stor gravemaskin for å rydde denne fonna, forteller seksjonsleder Ivar Hol ved Statens vegvesen Nordmøre og Romsdal distrikt.
 
Hol forteller videre at de var på befaring på Trollstigen mandag 21. mai, og hadde bl.a. geolog oppe i helikopter for å se på forholda i fjellet. Geologen bekrefter at det ikke er endringer i løsneområdet for raset som gikk for noen år siden, og som var foranledningen for vegomleggingen nederst i Trollstigvegen.