Rundt 11 000 personer under 80 år har gyldig, grønt førerkort. Et gyldig grønt førerkort er et som er påført utløpsdato 2. april 1982 eller senere. Alle som er registrert med mobilnummer (8000) har fått varsel på SMS om at førerkortet nå må fornyes.

Mange har fortsatt ikke fornyet

-6000 av dem som fikk varsel fra oss i oktober har fortsatt ikke fornyet førerkortet. I tillegg kommer de tre tusen vi ikke har mobilnummer til. De som fortsatt ønsker å kjøre bil må nå skynde seg å fornye førerkortet før nyttår.

Det sier Synnøve Vebostad som leder førerkortkontoret i Statens vegvesen.

Slik fornyes grønne førerkort

De som skal fornye må møte på trafikkstasjonen, ta nytt bilde og bestille nytt førerkort der. De må også ha med gyldig legitimasjon i tillegg til førerkortet (det grønne førerkortet er ikke gyldig som legitimasjon). De som er 80 år eller eldre, må også ha med helseattest.

Fornyelse etter 1. januar 2020

-Du kan fornye førerkortet også etter 1. januar 2020, men husk da at du ikke har førerett fra nyttår og frem til fornyelsen, understreker Vebostad.

Grønt førerkort som er utløpt før 2. april 1982

Hvis du har et grønt førerkort som utløp før 2. april 1982, gikk føreretten din ut samme datoen som den som er påført i førerkortet. Ønsker du å fornye førerkortet, må du i tillegg til å fremvise helseattest også bestå en oppkjøring.