- Regelverket gir oss ikke mulighet til å gi et generelt bompengefritak for service- og sikkerhetsbilene under Sykkel-VM 2017. Men siden sykkeltraseene går i gater stengte for alminnelig ferdsel, vil kjøretøyene som brukes under selve sykkelrittene ikke bli belastet bompengeavgift, sier Åge K. Jensen, leder for Brukerfinansiering i Vegdirektoratet.

Ikke et generelt fritak

Vegdirektoratet har behandlet klagen fra VM-arrangøren Bergen 2017, som tidligere har fått avslag på bompengefritak fra Statens vegvesen Region vest. 

- Selve vedtak blir opprettholdt. Vi kan ikke gi et generelt fritak etter takstretningslinjene og takstvedtaket. Men etter vår vurdering er det ikke grunnlag for å kreve bompenger på vegene som er stengte for alminnelig ferdsel, sier Jensen.

Det betyr at kjøretøyene som brukes i løypetraseene som er stengte for alminnelig ferdsel under Sykkel-VM 2017 ikke skal belastes bompengeavgift.

- Service- og sikkerhetsbilene som brukes under arrangementet på vegnettet som er åpnet for alminnelig ferdsel - utenfor inngjerdet området - må betale bompenger på lik linje med andre kjøretøy, legger Jensen til.