Foreløpig har ikke Vegvesenet innført begrensinger på sitt tjenestetilbud på landets trafikkstasjoner. Skranketjenester, verkstedhallbesøk, teoriprøver og førerprøver gjennomføres som planlagt.

– Men vi er opptatt av de som kommer er friske. Vi ønsker ikke å bidra til å spre smitte. Er du i korona-karantene eller er  «slakk», ikke helt frisk eller frykter at du er blitt sykt, er vårt råd: Holde deg hjemme, sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Statens vegvesen har over 25 ulike selvbetjeningsløsninger på vegvesen.no. For mange tjenester er det ikke lenger nødvendig å stille fysisk på en av trafikkstasjonene.

– Om ikke ditt ærend er helt nødvendig kom gjerne igjen senere under mer normale omstendigheter. Vi følger helsemyndighetenes råd for å bidra til å hindre smitte. Vi vil bidra til å ta vare på våre brukere og tilsatte, sier Dreyer.

Et forsterket renhold er i iverksatt på Vegvesenets trafikkstasjoner for å minske smitterisikoen for både kunder og tilsatte. Alle har grei tilgang til håndvask og hånddesinfeksjonsmidler.

Fra fredag 13. mars kl. 13 og til mandag morgen vil flere av kjøretøytjenestene hos Statens vegvesen være utilgjengelige på grunn av omlegging av datasystemer.