Skal du hente ut skilt?

Du må bestille time for å hente skilt på trafikkstasjonen. 

Vanligvis makulerer vi skilt som har vært oppbevart mer enn 6 måneder. Mens trafikkstasjonene har vært stengt har vi ikke gjort dette. Fra 1. september går vi tilbake til vanlig løsning og makulerer skilt som har vært oppbevart lengre enn 6 måneder.

Skal du avregistrere kjøretøyet?

Noen trafikkstasjoner har en skiltluke hvor du kan levere inn skiltene. Sjekk om trafikkstasjonen har skiltluke før du drar. Det står beskrevet under «kjekt å vite på forhånd». Om stasjonen ikke har skiltluke må du bestille time for å få levere inn skilt på trafikkstasjonen, eller sende skiltene i posten til Statens vegvesen. Finn adressen til trafikkstasjonene våre.

Frastjålet eller mistet skilt

Har du mistet eller blitt frastjålet skiltet til kjøretøyet ditt må du melde dette ved oppmøte hos politiet. Politiet åpner sine publikumstjenester gradvis, se informasjon om politiets publikumstjenester på politiet.no. Trafikkstasjonene er bare åpne for de som har bestilt time. Om du mister eller blir frastjålet skiltet ditt i denne perioden, må du, etter at du har meldt tapet til politiet, bestille time på trafikkstasjonen for å få tildelt nye skilt.

Nye skilt blir sendt i postoppkrav til den adressen du er registrert med hos folkeregisteret.

Har du mistet eller blitt frastjålet bare det ene skiltet må du levere/sende det andre skiltet til nærmeste trafikkstasjon.

Trenger du prøveskilt?

Du må bestille time for å hente prøveskilt på trafikkstasjonene. Du kan bestille prøveskilt på nett og få dem tilsendt i posten. Forventet leveringstid er ti virkedager.