- Bakgrunnen for at vi nå kansellerer de bestilte oppkjøringene ut mai, er at mange av kandidatene ikke har fullført nødvendig opplæring for å kunne gjennomføre oppkjøringen. På denne måten har vi lagt til rette for at kandidatene som har fått sin oppkjøring kansellert, og er ferdig med nødvendig opplæring, kan prioriteres når vi starter opp igjen, sier Henning Harsem, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Statens vegvesen vil starte opp igjen med oppkjøringer så fort alle krav til smittevern er på plass.

Bransjestandard

Med bakgrunn i Regjeringens krav til gradvis gjenåpning av virksomheter før påske, jobbes det med å utarbeide en bransjestandard for smittevern. Bransjestandarden er påkrevet for at trafikkskolene kan starte opp igjen trafikkopplæringen, noe som er nødvendig før Vegvesenet kan gjennomføre oppkjøringer. Det er nedsatt en hurtigarbeidende arbeidsgruppe med deltakere fra Statens vegvesen og bransjeorganisasjonene, som i samarbeid med Folkehelseinstituttet vil utvikle bransjestandarden. Det jobbes for en snarest mulig oppstart av trafikkopplæringen og oppkjøringene.

 

- Det betyr at det kan bli gjennomført oppkjøringer i løpet av perioden hvor bestillingene nå er kansellert. Vi regner med å kunne si mer om dette onsdag i neste uke, sier Harsem.

 

Nærmere informasjon om oppstart av oppkjøringer vil bli gitt på vegvesen.no.