Fra 16. til 22. september deltar over 2000 europeiske byer i Mobilitetsuka, som avsluttes med bilfri dag 22. september.

Enkelt å reise grønt

– Du kan enkelt bidra til et bedre klima ved å velge miljøvennlige transportalternativer i hverdagen, sier Kristin Forsnes i Statens vegvesen.

I dag står transportsektoren for om lag en tredjedel av utslippene i Norge, så her ligger det et enormt potensial. Aktive alternativer som sykling, gåing og kollektivtransport er både sunt og klimavennlig. Elektriske biler, busser og ferjer er også gode alternativer til fossil transport.

Mobilitetsuka er en anledning til å løfte frem det arbeidet som gjøres for miljøvennlig transport og markere hvorfor arbeidet er viktig.

Mobilitetsuke med koronatiltak

– Kommunene planlegger aktiviteter tilpasset årets koronasituasjon. Det blir flere mindre arrangementer og flere nettbaserte aktiviteter, forteller Forsnes.

Kommunenes program varierer fra å arrangere én bilfri dag til å ha en hel uke med bilfrie aktiviteter. Ordførerne står i spissen og kaster glans over aktivitetene i flere kommuner.

Disse kommunene deltar i år:

Alta, Arendal, Ås, Bergen, Bærum, Farsund, Fitjar, Færder, Gloppen, Grimstad, Larvik, Molde, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Ringerike, Rogaland, Rælingen, Sandefjord, Sauda, Stavanger, Lindesnes (Sykkelbyen Mandal), Søndre land, Trondheim, Tønsberg, og Verdal. 

Statens vegvesen er nasjonal koordinator for Europeisk mobilitetsuke i Norge på oppdrag fra Samferdselsdepartementet. 

Kontaktperson:

Overingeniør Kristin Forsnes, Statens vegvesen: kristin.forsnes@vegvesen.no, mobil 476 38 559

Mer om Europeisk mobilitetsuke: