Statens vegvesen tilbyr et API for oppslag på tekniske kjøretøydata. Du kan slå opp på kjøretøyets understellsnummer eller registreringsnummer.

Bestill API-nøkkel Logg inn

Oppslaget gir et tilnærmet komplett og oppdatert datasett om et aktuelt kjøretøy, men du får ikke eierinformasjon eller informasjon som kan identifisere eiere av kjøretøy.

Tjenesten er tilgjengelig for alle

Tjenesten er i utgangspunktet tilgjengelig for alle privatpersoner og organisasjoner. Før du kan bruke tjenesten, må du registrere deg som bruker. Når du har registrert deg, kan du bestille en API-nøkkel.

I utgangspunktet får alle som bestiller, automatisk tilgang. Det gjelder likevel ikke personer som tidligere er utestengt fra å bruke tjenesten. 

Tilgang til et rikt datasett 

Tjenesten gir tilgang til helt ferske data og et rikt og godt strukturert datasett. Med API-nøkkelen får du tilgang til det tekniske datasettet for et kjøretøy, som blant annet inkluderer

  • ytre mål
  • vekt
  • motor og motorytelse
  • bremser
  • aksler og akselavstand
  • godkjente dekk- og felgkombinasjoner

I tillegg inneholder tjenesten dato for forrige EU-kontroll og frist for neste. Tjenesten inneholder også datoer for når kjøretøyet ble registrert i Norge første gang og når det ble registrert på nåværende eier for første gang. Du får ikke kjøretøyets kilometerstand i tjenesten.

Slik bruker du API-nøkkelen

Se komplett innhold og dokumentasjon for API-nøkkelen i vår informasjonsportal.

Dette skiller tjenesten fra lignende tjenester

Tjenesten gir tilgang til et dagsoppdatert og komplett teknisk datasett hvor du kan slå opp på kjennemerkekombinasjon eller understellsnummer. Dette skiller seg fra tilsvarende tjenester vi tilbyr. 

Kontakt oss hvis du spørsmål om tjenesten eller bruk av API-et.