• Denne ruta går under navnet «Atlanterhavsruta», og samlet strekning er ca. 200 km
  • Underlag: Asfalt
  • Biltrafikk: Ruta går stort sett på lavtrafikkerte veger, men spesielt langs Nasjonal turistveg «Atlanterhavsvegen» er det stor trafikk i turistsesongen.

Fakta om Atlanterhavsruta

Nasjonal sykkelrute 1/Eurovelo 1 har på strekningen mellom Ålesund og Kristiansund fått navnet Atlanterhavsruta. Den går i lett kupert terreng langs kysten og over flere øyer, og turen gir en unik nærkontakt med havet og kystlandskapet. Ruta inneholder et hurtigbåt- og flere ferjesamband, og hele ruta er skiltet med burgunderrøde sykkelruteskilt. Det er også mulig å ta avstikkere til andre øyer i skjærgården som ikke inngår i nasjonal sykkelrute 1.

På strekningen fra Kårvåg til Bud går ruta langs Nasjonal turistveg «Atlanterhavsvegen», en veg som i 2006 ble kåret til Århundrets byggverk i Norge. Dette er et flott veganlegg ytterst ute i havgapet, som innbyr til en storslått naturopplevelse uansett vær.

Det er mulig å prøve fiskelykken flere steder, og det er også mulig å kombinere sykkelturen med lette fjellturer med flott utsikt.

Langs ruta er det flere overnattingsalternativer og spisesteder, og det er i tillegg mulig å ta en avstikker til Molde, hvis en ønsker å kombinere turen med litt byliv.

Mellom Kristiansund og Averøy er det en undersjøisk tunnel der sykling er forbudt. Se nedenfor, eller på www.frammr.no for mer informasjon om transport gjennom tunnelen.

Transport gjennom Atlanterhavstunnelen

Det er ikke tillatt å sykle gjennom Atlanterhavstunnelen, som er en lang og bratt undersjøisk tunnel. Det er to alternativer for syklister som skal gjennom tunnelen.

Taxi med sykkelstativ

Inntil 3 sykler pr. taxi. Maks vekt pr. sykkel er 20 kg, maks totalvekt for syklene er 45 kg)

Bestilling til Fram kundesenter på telefon 177 innenfor åpningstiden

  • Mandag-Fredag: 08:00-21:00
  • Lørdag: 09:00-18:00
  • Søndag: 10:00-21:00

Pris: Voksne 100 kr, barn 70 kr.

Taxi må bestilles til et gitt tidspunkt. Det antydes en maksimal ventetid på en time, men ved stor pågang kan ventetiden bli lengre. På Averøy blir syklister som har bestilt taxi hentet på bussholdeplassen ved Atlanterhavstunnelen, og i Kristiansund vil en bli hentet på bussholdeplassen nærmest tunnelen (i Hagelinveien, ved rundkjøringa).

Rutebuss

Det er begrenset plass til sykler på vanlig rutebuss ((o sykler per avgang). Du er derfor ikke garantert plass.

Rutetider og takster finnes på www.frammr.no.

I vintersesongen (fra 1. oktober) er det kun mulig å benytte rutebuss, ikke taxi.