Det er mulig å leie

Noen utstyrsforhandlere, forsikringsselskaper og andre leier ut sikringsutstyr. Sjekk at utstyret er godkjent etter gjeldende godkjenningsnorm. Du finner liste over utleiesteder på tryggtrafikk.no.

Brukt utstyr

Dersom du kjøper brukt utstyr må du kjenne forhistorien. Et sete som har vært brukt i en kollisjon, eller blitt skadet på annen måte, skal kasseres. Utstyret bør ikke være eldre enn ca. fem år når du kjøper det, fordi materialet svekkes over tid. Kontrollér at sømmer, belter og låser er intakt, og sørg for å få med bruksanvisningen.

Isofix

Isofix er et festesystem for barnesete i bil. Isofix-festene erstatter bilens belter ved montering av barnesetet. Dermed reduseres risikoen for feilmontering. De fleste nye biler har Isofix-fester. Det er i dag tre ulike godkjente Isofix-løsninger, sjekk derfor nøye at du får et sete som kan brukes i din bil.

Noen barneseter med Isofix-fester kan brukes i alle biler, men må ha enten et toppfeste eller et støtteben i tillegg til festene mellom sete og rygg. Andre Isofix-seter er kun godkjente for en eller noen få bilmodeller, og kan derfor ikke brukes til andre bilmodeller enn disse.