Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Torsdag 16. april oppsto det brann på anlegget til E69 Skarvbergtunnelen. Store verdier gikk tapt, men ingen ble skadet og anlegget er fortsatt i drift.

Det har ikke vært aktivitet i prosjektet de siste ukene, grunnet et koronautbrudd i midten av mars. Tirsdag 14. april var arbeiderne på plass igjen, men det gikk bare to dager før driften på nytt ble forstyrret. Tidlig torsdag morgen brant et verkstedtelt utenfor nordre tunnelpåhugg ned til grunnen. En tunnelborerigg og en injeksjonsrigg var blant utstyret som gikk tapt.

–Det ble ikke gjort forsøk på å slokke brannen ettersom det befant seg flere gassbeholdere i teltet som potensielt kunne eksplodere. Det ble heller ikke vurdert som mulig å berge noe av materiellet; det var allerede ødelagt, forteller prosjektleder Edgar Olsen i Statens vegvesen.

Aktiviteten opprettholdes

Politiet valgte til slutt å sende en skarpskytter ut i marka, for på trygg avstand å skyte hull på gasstankene. En oksygentank eksploderte som følge av sterk varme. Etter at brannvesenet var ferdig med etterslokking og nedkjøling av branntomta ble anlegget frigitt.

–Så det er fortsatt aktivitet her. Skanska opplyser at de har bestilt nytt utstyr, som vil bli sendt nordover i neste uke, sier Olsen.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent. Krimteknikere fra politiet skal gjennomføre tekniske undersøkelser på stedet.

Verkstedteltet brant helt ned til grunnen. Store verdier gikk tapt i brannen. Foto: Skanska

Brannen i verkstedteltet ble oppdaget ca. kl. 05:15 torsdag morgen. Dette bildet er tatt kl. 06:47. Foto: Skanska
Aktuelt for fylke(r): Troms og Finnmark