Artikkelen er fra 2018, og innholdet kan være utdatert.

Fikk du ikke med deg feiringa av den smarte vegen i Troms? Fortvil ikke, her får du festen på ett minutt.

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen var der. Regionvegsjef Torbjørn Naimak var der. Det var også nærmere 100 inviterte gjester, fra både Norge og Finland. De har til felles at de har bidratt i Borealis-prosjektet, der den 40 kilometer lange vegen langs E8 i Skibotndalen blir et nasjonalt testlaboratorium for ny teknologi. Her tester og utvikler Statens vegvesen intelligente transportsystem (ITS). Dette er fellesbetegnelsen for teknologi og datasystemer i transportsektoren.

Med akrobater i lufta og kake på bordet feiret Statens vegvesen at to års arbeid med å utvikle den intelligente vegen går over i en ny fase. Nå skal vi sammen med eksterne samarbeidspartnere bruke instrumentene og dataene for å utvikle smarte løsninger for sikrere, mer miljøvennlig, mer effektiv og forutsigbar transport langs krevende vinterveger.

Se høydepunktene

Statens vegvesens pilotprosjekt Borealis skal utvikle og teste intelligente trafikksystem langs E8 fra Skibotn til Kilpisjärvi. © NVDB, Geovekst, kommunene og Open Street Map contributors (utenfor Norge)
Statssekretær Tommy Skjervold klippet snora og markerte med det at den intelligente vegen langs E8 i Troms er klar til bruk. Foto: Magy Media
Aktuelt for fylke(r): Troms og Finnmark