Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen sonderer nå fagmiljøer for å knytte til seg eksperter på luftkvalitet og forurensning.

Hensikten er å undersøke hva som kan forårsake såre og irriterte øyer til beboere i Brevik.

De siste ukene har Statens vegvesen fått meldinger fra beboere i Brevik om irriterte og såre øyne. Beboere har stilt spørsmål om dette skyldes støv fra vedlikeholdsarbeidet på Breviksbrua.

Ta opplysningene på alvor

– Denne problemstillingen var ny for oss i Statens vegvesen, og vi ønsker å undersøke dette grundig, forteller Lars Erik Hegg som er byggeleder for vedlikeholdsprosjektet på Breviksbrua.

Representanter fra prosjektet har vært i Brevik og snakket med innbyggere om har meldt fra om såre og irriterte øyne.
– Innbyggere som mener at de er berør av dette må gjerne ta kontakt med meg eller andre i prosjektet. Vi ønsker å danne oss et bilde av omfanget og få vite mer om symptomene innbyggerne har. Kontaktinformasjon finner dere på prosjekt-siden til Breviksbrua på vegvesen.no, forklarer Lars Erik Hegg.

Bedt om ekspert-hjelp

Statens vegvesen har vært i kontakt med Norsk institutt for luftforsking (NILU) for å undersøke om de kan bistå i denne saken.

– Vi ønsker å undersøke denne saken grundig. I tillegg til å forhøre oss om eksperthjelp, undersøker vi også prøver som er tatt tidligere i prosjektet for å se om dette kan gi oss informasjon. Vi har også en god dialog med Miljørettet helsevern i Grenland for videre oppfølgning, sier Hegg.

Statens vegvesen undersøker nå om vedlikeholdsarbeidet på Breviksbrua forårsaker såre og irriterte øyer.
Statens vegvesen undersøker nå om vedlikeholdsarbeidet på Breviksbrua forårsaker såre og irriterte øyer. Foto: Øyvind Aske, Statens vegvesen
Aktuelt for fylke(r): Vestfold og Telemark