Artikkelen er fra 2012, og innholdet kan være utdatert.

- Vegbygging kan være et godt miljøtiltak, sa ordfører Rita Ottervik da hun åpnet Stavnetunnelen i dag. Både naboer, yrkessjåfører og Trondheim sentrum vil nyte godt av Stavnetunnelen.

Med det er en av de viktigste bitene i transportnettet i Trondheim på plass.

- Vi har sett fram til dette lenge, sier Roar Melum i Nogres Lastebileeierforbund. - Selv om det ikke er lange strekningen sparer vi 2 liter diesel på å kjøre tunnelen i stedet for Osloveien her på Stavne. Det gir også langt mindre utslipp, påpeker han.

Til nå har høydebegrensninger på undergangen under Dovrebanen på Stavne gjort at de største kjøretøyene ikke har kunnet velge Nordre avlastingsveg og Osloveien. Med den nye Stavnetunnelen kan all tungtrafikk unngå Midtbyen og Elgeseter gate.

Fornøyde naboer

Åpningen betyr også mye for de som bor i området. Nå flyttes det aller meste av trafikken fra Osloveien over til tunnelen, mens Osloveien etter hvert skal bli kollektivgate. Når trafikken er borte fra Osloveien, får beboerne langt mindre støy og forurensing tett inntil husene. Arbeidet med kollektivgata skal være ferdig før jul.

Miljøpakkeprosjektet Sluppen-Stavne er en del av det overordnede hovedvegnettet i Trondheim. Med de forberedende arbeidene har utbyggingen hittil kostet ca 210 millioner kroner.

Rita Ottervik åpner Stavnetunnelen.
Ordfører Rita Ottervik åpnet Stavnetunnelen. Foto: Knut Opeide
Aktuelt for fylke(r): Trøndelag