Finneidfjord-, Nordmark- og Nessettunnelen i Hemnes kommune har det siste året vært gjennom en omfattende opprusting for å svare til den nye tunnelsikkerhetsforskriften.

- Selve oppgraderingen er nå ferdig. Nå skal vi kontrollere at alt utstyr fungerer slik det skal, sier byggeleder Stian P. Rystad i Statens vegvesen.

Sikkerhetstestene starter tirsdag kveld klokken 18:00. Resten av uka kan strekningen bli stengt i inntil 20 minutter av gangen i tidsrommet 18-23 og i inntil én time mellom klokken 23 og 06.

- Hvis alt går som det skal, trenger vi ikke å holde stengt så lenge av gangen. Vi kommer til å ha vakter i begge ender av strekningen, som slipper trafikken gjennom så fort det er mulighet for det. Det er heller ikke sikkert at vi trenger hele uka: så fort vi vet at alt fungerer åpnes tunnelene for trafikk, sier Rystad.

Les mer om tunneloppgraderingsprosjektet her

Sikkerhetsutstyret i tunnelene i Finneidfjord skal denne uka funksjonstestes. Testingen pågår på kvelds- og nattestid, og strekningen kan bli stengt i inntil én time av gangen. Foto: Marius S. StaulenSikkerhetsutstyret i tunnelene i Finneidfjord skal denne uka funksjonstestes. Testingen pågår på kvelds- og nattestid, og strekningen kan bli stengt i inntil én time av gangen. Foto: Marius S. Staulen