Tom Hedalen og huseieren ser på skadeomfanget. (Foto: Kjell Wold)Tom Hedalen og huseieren ser på skadeomfanget. (Foto: Kjell Wold)

Langs ny E134 skal det bygges en traktorvei fra gården over tunneltaket på Svartåstunnelen vest og videre innover i skogen bak jernbanen.

Noe gikk galt ved fjellsprengningen, for flere titalls stein traff en driftsbyging, bil og et tømmerhus på eiendommen.

Her ved Sandsværveien 146 skjedde sprengningsuhellet onsdag kveld. (Foto: Kjell Wold)Her ved Sandsværveien 146 skjedde sprengningsuhellet onsdag kveld. (Foto: Kjell Wold)

Det bor en ung familie med to små barn på tre og fem år i hovedhuset, mens det bor en person i en sidebygning. Ingen av disse kom til skade da det smalt i går kveld, men de materielle skadene på driftsbygningen er betydelige.

Blant de større steinene etter sprengningen som politiet har merket av. (Foto: Kjell Wold)Blant de større steinene etter sprengningen som politiet har merket av. (Foto: Kjell Wold)

Politiet ble på vanlig måte varslet i går kveld og var raskt på stedet og fikk kartlagt og merket av steinene som sprutet inn over eiendommen.

Driftsbygningen fikk betydelige skader utvendig. (Foto: Kjell Wold)Driftsbygningen fikk betydelige skader utvendig. (Foto: Kjell Wold)

I dag har byggherrene Statens vegvesen kalt inn entreprenøren Implenia Norge AS og deres sprengningsentreprenør Kjell Foss AS til et møte klokken 14 for en gjennomgang av hendelsen og eventuelt finne årsaken til hvorfor det gikk galt.

Etter møtet vil det bli gjort en vurdering av om sprengningsarbeidene kan bli tatt opp igjen.

Flere steder har stein slått hull i taket. (Foto: Kjell Wold)Flere steder har stein slått hull i taket. (Foto: Kjell Wold)