Kjøretjenester vil bli utilgjengelig

Flere av systemene bak kjøretøytjenestene må oppdateres, og i den forbindelse vil ikke du kunne benytte dem. I perioden 25.-28. april vil det derfor ikke være mulig å sende inn salgsmelding, betale omregistreringsavgift eller omregistrere kjøretøy verken digitalt på vegvesen.no eller ved oppmøte på våre trafikkstasjoner. Det vil heller ikke være mulig å førstegangsregistrere kjøretøy.

Våre ansatte på trafikkstasjonene og telefon vil heller ikke ha tilgang til kjøretøysystemene i denne perioden, og det vil derfor ikke være mulig å avregistrere kjøretøy, gjennomføre kjøretøykontroller, kjøpe prøveskilt eller levere inn skilter på trafikkstasjonen.

Kjøretøyopplysninger vil derimot fungere som normalt gjennom hele perioden. Alle kunder som gjør oppslag på kjøretøydata vil få dette som normalt i perioden. Dette gjelder også for våre kunder som henter data via andre tjenesteleverandører.

Husk å godkjenne salgsmeldinger før 24. april

Har du sendt en salgsmelding, må denne være godkjent av alle parter før utgangen av 24. april, for å unngå at den løper over fristen på 10 dager. Dersom fristen har passert når systemene er oppe igjen, vil du måtte sende salgsmelding på nytt.

Stengte trafikkstasjoner

Flere trafikkstasjoner vil disse dagene holde stengt. Alle våre kjøretøysystemer vil være nede i perioden slik at saksbehandlerne på trafikkstasjonene ikke får utført kjøretøytjenester. Våre førerkorttjenester vil være tilgjengelig digitalt på vegvesen.no og ved noen trafikkstasjoner. Husk derfor å sjekke åpningstiden på din nærmeste trafikkstasjon i dagene før nedetiden, slik at du vet om den er åpen eller stengt før du drar.

Sjekk åpningstider på våre trafikkstasjoner

Nytt Autosys

Statens vegvesen beklager at vi i denne perioden har lang nedetid på våre kjøretøysystemer. Årsaken til nedetiden er en omfattende modernisering av det sentrale motorvognregisteret i Norge. I løpet av helgen migreres 11 millioner kjøretøy over på ny og moderne plattform i det nye kjøretøyregisteret, Autosys kjøretøy.